top of page

FORUM | G2K 

Summarising Groningen.

Image: Stad installation in Forum Groningen (photo provided by G2K)

Client: G2K Creative Agency for Forum Groningen

Language: Dutch

Role: Copywriter

In the Expo Area on the fourth floor of the brand new Forum, you can find ‘Stad’: an interactive installation that showcases the ins and outs of beautiful Groningen. On two digital screens on the outside of the installation, you can learn more about the city's neighbourhoods.

G2K Creative Agency asked me to write the neighbourhood descriptions for these interactive maps – forty-six to be exact. It was interesting to find out more about my hometown, but also challenging to tell the story of such unique neighbourhoods in only a few sentences.

Have a look in Forum Groningen to see for yourself, or find an excerpt of the copy below.

Yuri Nauta 
Managing partner G2K

Client's experience:

"Collaborating with Thomas was very pleasant. He managed to create distinctive descriptions of the neighbourhoods with the use of just a few words. Just what we needed!"

Man standing in front of Stad. Copywiting services.

Image: Stad installation in Forum Groningen (photo provided by G2K)

Excerpt neighbourhood descriptions | Forum 

Binnenstad 
Als je door de binnenstad van Groningen loopt, kom je allerlei iconische gebouwen tegen. Zo vind je er de Martinitoren (door Grunnigers vaak liefkozend d'Olle Grieze genoemd), het Groninger Museum en de grootste kroeg van Europa – De Drie Gezusters. Op de Grote Markt, Vismarkt en op het AKerkhof is er meerdere dagen per week een warenmarkt, waar je o.a. verse streekproducten kan kopen. In de Binnenstad wonen zo’n 16.500 Stadjers, verspreidt over een totale oppervlakte van ongeveer 138 hectare. 


Wist je dat de kroegen in de Binnenstad zelf mogen bepalen wanneer zij sluiten? 

Binnenstad-Oost 
Ten oosten van de binnenstad, ingeklemd tussen de diepenring en het UMCG, ligt Binnenstad-Oost. In deze woonbuurt zie je veel verschillende type woningen. Zo is deze buurt geliefd onder studenten, maar ook is er veel sociale woningbouw en vind je er koophuizen. Voor een avondje uit kan je naar de Stadsschouwburg die ook in deze buurt staat. 


Wist je dat de Stadsschouwburg sinds 1994 een rijksmonument is? Het gebouw werd voor het eerst geopend in 1883.

 

 

Hortusbuurt-Ebbingekwartier
Aan de noordkant van de Binnenstad vind je de Hortusbuurt en het Ebbingekwartier. Deze buurten werden pas aan het begin van de 17e eeuw bij de stad betrokken, toen de Groningse stadsmuren werden uitgebreid tot aan het Noorderplantsoen. Vandaag de dag zie je er talloze hofjes en knusse straatjes, maar ook de nieuwere appartementencomplexen die aan het Ebbingekwartier zijn gebouwd kan je haast niet missen. 

 

Wist je dat er vroeger een gasfabriek stond op het Ebbingekwartier? Je kan er de fabriekspijp nog steeds zien.

 

 

Oosterpoort
In de Oosterpoortwijk stond vroeger een stadspoort genaamd – je raadt het vast al – de Oosterpoort. Van de stadspoort is er helaas weinig over, wel vind je er nog talloze cafés en kroegjes die in die periode zijn ontstaan. Ook staat de wijk vol met oude arbeiderswoningen, waar nu vooral studenten en starters in wonen. Aan de westkant van de Oosterpoortwijk ligt het Zuiderpark, een beschermd stadsgezicht waar je de imposantste villa’s en herenhuizen vindt.

Wist je dat er op de plaats van het cultuurcentrum Oosterpoort vroeger een veemarkt gehouden werd?

 

Hereweg-Rivierenbuurt
De Herewegbuurt en de Rivierenbuurt vind je aan de zuidelijke kant van de stad, aan beide kanten van de Hereweg. In dit gebied staan veel particuliere huizen uit begin twintigste eeuw, maar sommige arbeiderswoningen – zoals in de Willemstraat – werden al in 1865 gebouwd. In de Rivierenbuurt zie je nu ook veel nieuwere gebouwen, zoals het appartementencomplex Dinkelpark aan de Vechtstraat.

 

Wist je dat het Grafisch Museum ooit gevestigd was in een oud schoolgebouw in de Rivierenbuurt? Dit gebouw werd in 1928 door architect Siebe Jan Bouma gerealiseerd.

View other copywriting projects:

bottom of page